1932 yılında Mudanya'da doğdu. 1957’de İstanbul Konservatuarını; 1958’de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji bölümünü bitirmiştir. İlk olarak Biga'da ve daha sonra Yedek Subaylığı boyunca Selimiye Askeri Orta Okulun'da Türkçe ve Müzik öğretmenliği yaptığı yıllarda ilk bestesi olan "Selimiye Marşı" yayınlanmıştır.
Ögretmenliğin yanı sıra 1960’da girdiği İstanbul Devlet Operasında 1960-1984 yılları arasında yönetim kademesinde ve solist olarak birçok operada görev almıştır. 1973'de Deniz Harpokulu' nun 200. kuruluş yılı için besteledigi Barbaros Senfonisi’ni yönetmiş, 1974' de longplay olarak yayınlamıştır. 1979'da İTÜ, 1984 yılında İÜ Çoksesli Koro ve Orkestralarını kuran Serdar Öztürk, Devlet Konservatuarında ses egitimi, solfej ve koro yönetimi derslerinde ögretim üyeliğinde bulunmuş, 1998'de emekli olmuştur. Edebiyat alanında çeşitli araştırmaları, opera yayınları, müzik egitimi konularında solfej ve koro albümleri, çocuk ve gençlik müzikal oyunları, hikaye, roman, şiir, belgesel ve tiyatro eserleri ile solo, koro ve orkestra eserlerinden oluşan plak, kaset ve CD'leri bulunmaktadır. Beşyüzü aşkın beste ve çoksesli düzenlemeleri ile çeşitli konserlerinden birçok ödül, şilt ve takdirname kazanan sanatçı 1963-1983 yılları arasında beş kez Uluslararası İstanbul Festivali'ne katılmıştır. Serdar Öztürk Devlet Konser-vatuarında, Hava ve Deniz Harpokullarında, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesinde koro, orkestra ve tiyatro birimlerini kurmuştur. 1991’de Yunus Emre Müzikali'ni yazıp yöneten sanatının, müzik dünyasına kazandırdığı oğlu Cenk Öztürk, aynı konservatuarda ögretim üyesidir. 1985 yılından itibaren birlikte etkinliklerde bulunan baba-oğul, pek çok başarılı konser ve sahne eserlerine imza atmışlardır. 1957 Üniversite Türkoloji yıllarında Yahya Kemal'in son ögrencisi olmuş, şair üzerine yazdığı ve Prof. Ahmet Hamdi Tanpınar'in yönettigi lisans tezi ve daha sonra yayınlanan kitaplar büyük takdir görmüştür. 2005 yılında yazdığı Atatürk Gençlik Destanı müzikalinin 14 Kasım 2005'te AKM'de Dünya Prömiyerini yapmıştır.
Emekli olduktan sonra da konservatuardaki derslerine hiç ara vermeyen sanatçı 4 yıl süreyle Özel Doğuş Üniversitesi'nde Rektör Danışmanı (Kültür Sanat) görevinde bulunmuştur. Besteledigi Mevlâna Oratoryosu ve Mistik Müzikalin ilk örnegini sunan Serdar Öztürk'ün yayınlanan 55. Sanat Yılı Kariyer Kataloğu ve "Derinden" isimli kariyer albümü müzik çevrelerinde yerini almış, 2013 yılında yazıp bestelediği Rıhtım Müzikali'nin Dünya Prömiyeri, müzik-edebiyat dünyasinda ilgiyle karşılanmıştır. Yerel Mudanya Gazetesinde bir süre köşe yazarlığı yapmış, yazı serisi hazırlamıştır. 25 Temmuz 2022’de vefat etmiştir.
Serdar Öztürk’ün kıymetli notalarının ve sanat hayatına ait fotoğraflarının bulunduğu arşivi, 2023 yılında oğlu Cenk Öztürk tarafından kütüphaneye bağışlanmıştır.